FAQ

Veelgestelde vragen

Hieronder al wat antwoorden op de veel gestelde vragen, komt u er nog steeds niet uit? Neem dan contact met ons op via het formulier of gebruik de social button rechts onder in het scherm, voor direct contact!

Algemeen
Waarom laten wrappen?

Ben je net verhuisd, is alles nog maar recent vervangen, maar bevalt de kleur je niet? En een nieuwe keuken kost bijvoorbeeld veel geld, is een hele verbouwing voor nodig en daar moet je maar net zin in hebben. Met wrappen is je interieur snel klaar en met ons breed assortiment is de keuze snel gemaakt!

Hoelang duurt het interieur wrappen?

Wij zijn doorgaans in één volle dag klaar met het restylen, maar het kan zijn dat we minder lang of één a twee dagen langer bezig zijn. Dat hangt af van onder andere de grootte en indeling van je interieur.

Wat zijn de kosten voor het wrappen van mijn keuken?

Omdat elke klus anders is, hanteren wij geen vaste prijzen. Wij maken een offerte aan de hand van aangeleverde foto’s en onze ervaring in het wrappen, het is ook mogelijk om bij je langs te komen om alle opties te bekijken en een offerte op maat te maken.

Kan ik het materiaal kopen en zelf doen?

Nee, dat is niet mogelijk en raden we ook niet aan. Om de folie strak op het oppervlak te krijgen moet je de kennis en ervaring met de folie hebben. Wij werken met vakmensen die al jaren ervaring met wrappen hebben.

Materiaal
Welk materiaal gebruiken jullie?

In eerste instantie wordt het woord folie nogal negatief geassocieerd met plastic en afval of goedkope troep. Als je echter een blik werpt op de eigenschappen van de folie, zul je snel merken dat deze associatie hier niet van toepassing is. Onze folie is op geen enkele manier vergelijkbaar met overige verkrijgbare bouw-en renovatiematerialen. Ze voldoen aan alle moderne industriële criteria en normen. Hierdoor neemt het gebruik ervan op alle gebieden voortdurend toe.

Milieuvriendelijk / Duurzaam

Milieuvriendelijk

Met een speciale focus op milieu en gezondheid is de folie van productie tot verwerking niet belastend voor de gezondheid van mens, dier en leefmilieu.

Duurzaam

 • Onze hoogwaardige folies zijn een perfecte ecologische en economische oplossing in het hergebruik van materialen.
 • Bevat geen schadelijke zware metalen zoals lood, cadmium, kwik, chrome etc.
 • Formaldehyde vrij
 • Lage TVOC emissies volgens de standaard ISO 16 000
 • Gecertificeerd volgens het KC-mark
Is de folie makkelijk te verwijderen?

Door gebruik te maken van een warme föhn kan de folie eenvoudig verwijderd worden zonder dat er lijmresten achterblijven. Hier door blijft het oppervlak in de meeste gevallen onbeschadigd.

Het liefst alleen vlakke oppervlaktes

Bij voorkeur wrappen wij het liefst alleen vlakke oppervlaktes. Maar er is  veel mogelijk met onze folie, alleen kunnen wij dan niet de maximale kwaliteit en duurzaamheid garanderen. Stuur ons een foto van de situatie zodat we deze kunnen beoordelen of het mogelijk is!

Overige
Moet ik van te voren apparatuur demonteren?

Apparaten met een stekker kunnen door ons in de meeste gevallen worden gedemonteerd. Voor overige apparatuur of meubels zoals een wasmeubel, vragen wij dit van te voren te demonteren.

Wrappen jullie om te stopcontacten heen?

Nee. Voor een netjes resultaat vragen we jou om de stopcontacten te verwijderen voordat wij aan de slag gaan.

Wat kunnen jullie wrappen?

Staat hetgeen wat je wilt laten wrappen er niet tussen? Neem contact op met je vraag!

 • Keukens
 • Wanden
 • Trappen
 • Dressoirs
 • Deuren
 • Kasten
 • Bedden
 • Tafels
 • Kantoorruimtes
 • Restaurants
 • Hotelkamers
 • Praktijken
 • En veel meer! Vraag naar de mogelijkheden en aan de hand van een gesprek kijken we of dit te behalen valt.
Garantie
Levensduur folie

Bij normaal gebruik blijft de folie zeker tien jaar mooi, maar met goed onderhoud moet het langer kunnen. Kijk onze schoonmaaktips en pas deze toe voor een lange levensduur!

Hoelang heb ik garantie?

Zeker vijf jaar! We vertrouwen op de eigenschappen van onze folie en de manier van aanbrengen, dat de folie lang mee gaat en jij plezier hebt van je nieuwe keuken.

Kan de folie stuk gaan tijdens het schoonmaken van?

Nee. Bij normaal schoonmaakgedrag niet, tenzij je op een hoekje gaat schuren met een schuurspons. Gebruik tevens geen scherpe of harde materialen.

Folie is losgelaten en nu?

Als de folie zomaar loslaat, dan komen we zeker langs om het te repareren. Dat is namelijk niet de bedoeling! Maar om het zeker te weten willen we je vragen contact op te nemen en foto’s mee te sturen. Zo kunnen wij samen beoordelen of dit gratis op te lossen valt!

Eigenschappen
Kan de folie tegen hitte?

De hittebestendigheid van de folie is 110 graden. Dit betekent dat een korte belasting tot 110 graden geen verandering op het oppervlak veroorzaakt. Boven deze temperatuur of langere blootstelling van de hitte aan het oppervlak, kan een afdruk of verandering in de toplaag achterlaten.

Is de folie vuilafstotend?

Alle folies zijn eenvoudig te reinigen en vuilafstotend. Onze decoren hebben diverse testen ondergaan met vloeistoffen zoals; koffie, cola, azijn, 10% zoutzuur en overige agressieve middelen en boden weerstand tot 48 uur. Wij adviseren echter om de oppervlakte zo snel mogelijk te reinigen.

Is de folie krasbestendig?

Het oppervlak is geschikt voor alledaags gebruik en belasting. Bij normaal gebruik ontstaan geen krassen zodat de folie ook bij zwaarder belaste gebieden zoals de vloer verwerkt kunnen worden. Echter bij scherpe materialen raden we toch een bord, snijplank of een andere ondergrond te gebruiken.

Is de folie watervast?

De interieurfolies zijn ook geschikt voor natte ruimtes. Stoom of heet water hebben geen invloed op de kleefkracht van onze folie. Wel adviseren wij te allen tijden naden en hoeken af te kitten met siliconenkit.

Contact formulier

Klanttevredenheid staat bij ons 100% boven aan en dit merk je aan alles. Heb jij vragen waar wij misschien de antwoorden al op hebben? Check onze veelgestelde vragen pagina en misschien staat je antwoord daar al tussen!